Hej

Jag vill att ni är extra uppmärksamma på och omkring era bostäder den närmsta tiden. Detta är en period när vi brukar ha fler inbrott i villor. Denna period brukar hålla på fram till jul.

Då det varit lite i media senaste tiden kring inbrott i ett flertal villor i Stenungsund, tänkte att jag passar på att tala om att helgen 3-5 november hade vi 5 villainbrott i Stenungsund. Inbrotten har i huvudsak skett mellan 16-20.00.

Jag får passa på att säga till ER. Tänk på hur ni har belysning i och utanför husen. Detta så att det ser ut som om det bor folk i husen.

Vill man uppgradera sig så slår jag ett slag för märk DNA i bostäder. Jag vet att det inte hindrar från inbrott men tjuvarna drar sig för att gå i hus som är märkta, syns på dekalerna ni får när ni köper produkten.

Tjuvarna vill inte ha gods som fort kopplas ihop med brottsplatsen.


Med vänliga hälsningar,

Carl Besslinger

Kommunpolis

Genom Agneta på PG 46