Hej!

Nu har vi kört på det nya att leverera tv bredband och telefoni digitalt via fiber.

Trådlösa nätverket fungerar utan problem nu efter en inkörs period med problem att det kopplade ner sig ofta. (löstes via byte av utsändnings-kanal)

Dock är det fortfarande ofta problem med tv:n bilden den låser sig ofta när man tittar, den fryser hackar osv.

Inte alltid dock, vissa dagar är det bra men idag t.ex. nu på morgonen 6-7 går det inte 5 minuter utan att det hackar. Är det fler som upplever detta problem rent generellt?

Tilläggas är att jag kör signalen till tv:n trådlöst idag, men det gjorde jag tidigare också innan fiberns tid, då jag haft digital-TV många år via ADSL (genom telejacket) 6-8 Mbit, hade aldrig problem men att bilden hackade då.

Ringer jag Telia är det jag som har något som stör har jag fått till svar, det enda som ändrat sig sedan ADLS är att jag just det skaffat fiber så då kanske den stör ut sig själv (ironi), så någon hjälp där verkar man inte få.

Kan också tillägga att ljudet via telefonen, ja just det IP-telefoni, också har vart helt bedrövligt vissa dagar, sedan blir det bra utan att man gör något till nästa dag. Nu har dock det fungerat utan problem i 1 månad.

Övergången till fibern har tyvärr mest varit negativ, ADSL tekniken känns som om det var ett mycket bättre alternativ, då den i princip alltid fungerade.

//Joakim